Sunday, May 8, 2011

C I N T A bukan untuk ditangisi !

Wahai para gadis, cinta bukan untuk ditangisi tapi untuk dinikmati. jadi apabila cinta hanya akan menyebabkan anda membuang air mata, maka tinggalkanlah cinta itu, sebab air mata yang tumpah pada detik ini logiknya akan berterusan jika anda berkahwin dengan insan tersebut.

Jika benar dia menyintai anda , mengapa dia harus menyebabkan anda menangis? Jika benar dia sayangkan anda, mengapa harus mempermain-mainkan perasaan anda? Dia hanya ingin bermain atau menguji anda. Tapi anda tiada masa untuk bermain sebab tumpuan anda adalah pelajaran. Siapa dia untuk menguji ketahanan anda sedangkan anda mempunyai tanggungjawab besar untuk masa depan yang gemilang.

CINTA YANG SUCI MURNI SERTA TULUS MULUS TIDAK MEMERLUKAN AIRMATA TAPI TERTAWA RIA.

Perhubungan yang harmoni penuh kompromi biasanya bergerak atas landasan yang tenang, lurus dan menuju matlamat; sebaliknya jika sengketa dan airmata mewarnai hari,ia ibarata perjalanan yang tersekat-sekat oleh landasan yang bengkang bengkok, tidak rata dan tidak menuju matlamat.

Bergembiralah menyambut kehadiran cinta tapi sebaik saja ia menyebabkan hati anda gelisah serta TUMPUAN ANDA TERHADAP TUHAN dan pelajaran kian menghilang, TINGGALKANLAH CINTA ITU dan binalah cinta yang baru.

Cinta bagaikan Laila dan Majnun sudah tiada. Kesetiaan bagaikan Romeo dan Juliet hanya sesuai untuk zaman dahulu kala, tatkala tiada banyak sangat perkara perlu dihambat dalam hidup.

Tidak perlu terlalu banyak membuang masa dengan cinta. Cinta harus memotivasi kita untuk mengejar kejayaan, bukan menjahanamkan kita dengan perlakuan-perlakuan sumbang.

Cinta harus jadi booster kecemerlangan diri. Betul...,ia tiket untuk rasa disayangi tetapi pada masa yang sama jangan sampai diheret perasaan untuk membenci diri sendiri.

Cintailah seadanya.....

-Membina Peribadi Anggun, Dr Hm Tuah Iskandar Al-Haj

2 comments:

  1. Thx, this post really bg ak semangat skit yg x reti bab2 cinta2 dan kapel2 ni.. anyway x reti bermakna bkan x romantik. X kenal maka x cinta.., dush3 apa yg ak membebel nih.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku baru perasan kau ade komen HAHA btw, thanksss :D

      Delete